Jogszabályok gyakorlati alkalmazása  
Kulcsszéf-választék
Csepregi Csaba
Küldés e-mailben Nyomtatható változat 
 

A már említett „páncélszekrényt" több méretben és kialakításban is gyártják. Mi most a Magyarországon elterjedt fajták - a MASTIFF® csőkulcsszéf és a VdS tűzoltósági kulcsszéf - ismertetésén keresztül mutatjuk be, hogyan épül fel a kulcsszéf, hogyan működik, és mik a kiválasztás szempontjai.

Mindenekelőtt le kell szögezni, hogy a bemutatott kulcsszéfek használatához az épületben beépített tűzjelző berendezést kell működtetni, hiszen a tűzjelző központ vezérlő jele oldja fel az elsődleges elektronikus zárat, amely engedélyezi vagy tiltja a tűzoltóságnál lévő kulcs használatát. A kulcsszéf nyitását szolgáló kulcs csak a tűzoltóságnál van. A létesítmény, a telepítő nem rendelkezik, nem rendelkezhet vele.

Végül, de nem utolsó sorban a kriminalisztikai összefüggéseket sem szabad szem elől téveszteni. A kulcsszéfek fizikai kialakítása ésszerű határok között gátolja az erőszakos nyitást, emellett pedig a kulcsszéf feltörését elektronikus riasztójelzés is gátolja, aminek a fogadásához felügyelt vagyonvédelmi eszköz alkalmazása szükséges.

Lap teteje Ugrás az oldal tetejére

 Vélemények a cikkről

Név:
Vélemény:
 (#1) wtZJDyiaf 2012.10.14.
N. szerint:Hehe. ki mer ezek ute1n me9g e9lni a szf3le1sa joge1val? egye9bke9nt naoygn baba az faj arculat. Viszont itt most a Hozze1szf3le1s kis te9glalapja belelf3g a Mellesleg rovatod alje1ba. Jaj, tf6bbet nem merek mondani, mert ugye sze9p dolog a demokre1cia, de igaze1n hate1sosan a diktatfara műkf6dik.

 (#2) 2016.06.24.

Kapcsolódó cikkek
Archívum
   
Hírlevél

Feliratkozás
Leiratkozás
Kezdőlap