Jogszabályok gyakorlati alkalmazása  
VdS Tűzoltósági kulcsszéf
Csepregi Csaba
Küldés e-mailben Nyomtatható változat 
 

A robusztus kivitelű, többkamrás rendszerű kulcstároló többszörös zárrendszerével, külső- és belső ajtókialakítással, fúrásvédő lemezbetéttel, objektumkulcs-felügyelettel, belső fűtéssel a különösen nagy biztonságú kulcsszéfek közé sorolható.

A VdS kulcsszéf lehetőséget biztosít több kulcs tárolására is (pl. bejárati kulcs, áramtalanító helyiség, stb.). A széf V2A kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, amelynek falvastagsága 5 mm.

Az EN 60524 előírás szerint fröccsenő víz ellen védett. A befolyó nedvesség ellen egy speciális belső tömítés védi az eszközt.

A különös kiképzésű házforma kívülre vezeti el az esetlegesen kialakuló kondenzvizet. A kulcstároló üzembiztonságát tovább növeli a széfbe integrált fűtés.

A külső ajtó (9) áttörés és átfúrás ellen védett, továbbá több kontaktus elektronikusan felügyeli az ajtó feszítését, kiemelését.

A masszív, robusztus konstrukció az illetéktelen nyitási kísérletekkel szemben jelentős mechanikai ellenállást biztosít.

Az "objektumkulcs-felügyelet" (1) a széf belső hátoldalán található egység, amely csak akkor érhető el, ha előtte a külső ajtó (9) nyitását a vezérlés engedélyezte és a belső ajtó (6) mechanikai reteszeltségét (5) a széfkulccsal oldották.

A tárolandó (objektum) kulcs a kulcsfelügyelet zárbetétjéhez kapcsolódik, amely mechanikus és egyben elektronikus védelmet biztosít. A kulcsfelügyelet az objektumkulcs kivételét engedélyezi vagy blokkolja. A széf lehetőséget biztosít több kulcs tárolására is.

A belső ajtóra VdS előírásoknak megfelelő kéttollú (átállítható) zár van felszerelve, amely kifúrás-, kihúzás- és letapogatás ellen védett. A kéttollú zárszerkezet a zárlamellák cseréje nélkül új kódolásra állítható át (csak az eredeti kulccsal), ezért nincs szükség a rendszerbe integrált zárszerkezet cseréjére a széfkulcs elvesztése esetén.

Elektromos csatlakoztatás: LiYY 10x0,5 mm2 vezérlőkábel

 

Technikai adatok:

Mérete: 190x170x155 mm (takarókerettel 240x220x155 mm)

Vezérlőelektronika 12 VDC vagy 24VDC Áramfelvétele 12 V / 24 V 50 mA

Beépített fűtés áramfelvétele 12 V / 24 V 0,6 A

Kábelkivezetés LiYY 10x0,55 mm2

 

Engedélyek:

MABISZ engedély:18060-10/2002

 

További tartozékok:

Objektumkulcs felügyelet

Kéttollú zárbetét, vagy henger zárbetét (tűzoltósági zárással)

Teljes felületén fúrásvédő lemezbetét (opció)

Lap teteje Ugrás az oldal tetejére

 Vélemények a cikkről

Név:
Vélemény:
 (#1) 2016.06.24.

Kapcsolódó cikkek
Archívum
   
Hírlevél

Feliratkozás
Leiratkozás
Kezdőlap