Cikkek  
Napirenden a tűzvédelmi tervezői jogosultság bevezetése
Kruppa Attila
Küldés e-mailben Nyomtatható változat 
A Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesületének (TMKE) kezdeményezésére a Magyar Mérnöki Kamarában egyeztetés kezdődött a tűzvédelmi tervezői jogosultság bevezetésének szükségességéről, lehetőségéről.
 

Az egyre komplexebbé váló tervezési feladatok során egységes tűzvédelmi koncepció kidolgozása és a szakági tervezők ennek megfelelő összehangolása szükséges. A jelenlegi tervezési folyamatban ez a koordináció nehezen biztosítható, mert a jogszabályi háttér hiányos, ellentmondásos.

Az október 12-i megbeszélésen az MMK, a Magyar Építész Kamara, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a TMKE képviselői áttekintették a tűzvédelmi tervezői tevékenység feladatait, megvitatták a jogosultság bevezetésének szükségességét és vázolták a további teendőket.

Az egyeztetésen az MMK Elektrotechnikai Tagozatát Kun Gábor elnök úr képviselte.

A jelenlevők az alábbiakban állapodtak meg:

  1. Az OKF átadott törvénymódosítási javaslatát oly módon kell átdolgozni, hogy a MÉK és az MMK az OKF által szervezett tűzvédelmi tanfolyam résztvevőinek vizsgáztatását közösen végzi. A szöveg tervezetét az MMK egy héten belül eljuttatja a résztvevőknek.
  2. Az átmeneti időszakban a tervezési tevékenységet a vizsgával rendelkező építész és építőmérnökök, villamosmérnökök és gépészmérnökök egyaránt végezhetik, kötelező kamarai tagsággal és legalább öt éves tervezői gyakorlattal.
  3. A Tűzvédelmi Mérnökök Szakmai Egyesülete tervezetet készít a jogosultság elbírálásának szabályozásához.

forrás: www.e-villamos.hu

Lap teteje Ugrás az oldal tetejére

 Vélemények a cikkről

Név:
Vélemény:
 (#1) WbpijAuSXXHUzsG 2012.01.17.
You really saved my skin with this ifornmatoin. Thanks!

Kapcsolódó cikkek
Archívum
   
Hírlevél

Feliratkozás
Leiratkozás
Kezdőlap