Gépesített parkolóházak tűzvédelme
Kiss Levente | 2008.03.14.
Magyarországon is egyre gyakrabban találkozhatunk teljesen automatizált, gépesített parkolóházakkal. Milyen speciális tűzvédelmi követelmények vonatkoznak ezek kialakítására? Cikkünk a Reáltanoda utcai parkolóház példáján keresztül vizsgálja meg a kérdést.

Nagy Feró már a 70-es évek környékén megmondta, hogy nagyvárosi benzingőzben születtem, és úgy hívnak, motorizált nemzedék, pedig az autók száma akkoriban töredéke volt a mainak. Budapest útjait naponta mintegy 1,2 millió autó használja, s ezek jelentős része parkolni is akar valahol. Parkolóhelyből viszont egyre kevesebb van, de erre is létezik megoldás: tároljuk az autókat egymás felett, és az autókat automata gépek tegyék a helyükre.

A közelmúltban két gépesített garázs is épült a Belvárosban, az egyik a Szent István téren, a másik a Reáltanoda utcában. Építészeti sajátosságuk, hogy nincs bennük rámpa, az autók a garázs bejáratánál ráállnak egy tálcára, és ezt követően az automatika elhelyezi azt egy üres helyre. Mivel nincs bennük födém, ezért gyakorlatilag egyszintes épületnek, magasraktárnak tekinthetők.

A Reáltanoda egy keskeny utca, annak is talán legkeskenyebb részén állt az eklektikus stílusú Franklin nyomda, amit meg kellett tartani, mögötte viszont volt egy hasznosítható telek, amelyre a kerületi szabályozási terv parkolóház létesítését írta elő. Az utcafronti épületet irodaházzá alakították át, hozzá kapcsolódóan mögé pedig egy vasbeton dobozt építettek; ebben kapott helyet a parkolóház.

Tűzvédelmi követelmények

A tervezés időszakában módosult az Országos Tűzvédelmi Szabályzat, így nem volt szükséges eltérést kérni a „gépjárművek gyors és biztonságos eltávolíthatósága" kitétel alól. A gépesített parkolók esetén tehát nem kell betartani ezt az előírást, de a mentesítés csak a teljes mértékben automatizált gépjárműtárolókra vonatkozik, az ún. gépjármű-emelőkre már kell. A tűzvédelmi szakemberek egyre gyakrabban szembesülnek egy kérdéssel, ami ezzel az előírással kapcsolatos: „Egy nem gépesített garázsban hogyan valósul meg az autók gyors és biztonságos eltávolítása? Hiszen az autókban nincs benne az indítókulcs - a kóddal indítható autókról nem is szólva..." Határozott válasz erre nem létezik; a kitétel mindenesetre az új OTSZ-ben is szerepel, egyre gyakoribb gondot okozva.

Az OTSZ 62.§ (1) bekezdése szerint: A gépjárműtároló helyiséget és a tárolóhelyet úgy kell kialakítani és használni, hogy a gépjárművek - szükség esetén - gyorsan és biztonságosan eltávolíthatók legyenek. Ezen kritériumokat a teljes mértékben automatizált, gépesített gépjárműtárolók esetében nem kell érvényesíteni.

A Belvárosban viszonylag kevés a szabadon álló, nagy tűztávolságokkal rendelkező telek, ezért az épületet tűzfalasan kellett elválasztani a szomszédos házaktól, ami 20 cm vastag vasbeton falat jelentett. A garázst az irodaépülettől külön tűzszakaszként kellett kialakítani, hiszen az eltérő rendeltetéseket el kell választani egymástól. Az irodaépületben egy előteres, túlnyomásos füstmentes lépcsőház biztosítja a menekülést. Három szinten a parkoló rész felé is építettek túlnyomásos előteret, valamennyi lépcsőházi és előtéri ajtó 1,0 óra tűzállósági határértékű. Az irodaházban tűzjelző, míg a parkolóban tűzjelző berendezés és sprinklerberendezés biztosítja a tűz korai felismerését, illetve oltását. Bár a garázs alapterülete kisebb mint 1600 m2, tehát az OTSZ közvetlenül nem írja elő hő- és füstelvezetés kiépítését, de a korlátozott tűzoltói beavatkozás lehetősége miatt indokoltnak láttuk előírni, hogy az alapterület 3 százalékának megfelelő elszívást biztosítsanak. Ezt a tetőfödémen elhelyezett három ventilátor biztosítja, friss levegőt pedig - zsaluk nyitásával - a szabadból vezetnek be.

A tűzoltás lehetőségei

A parkolórész felső „szintjei" kívülről szinte megközelíthetetlenek, bejutni az irodaház felőli tűzgátló előtereken keresztül, illetve a földszinti fordítókorongoknál lehetséges. A tűzgátló előtérben vannak a parkoló tér korlátozott oltását lehetővé tévő nedves rendszerű fali tűzcsapok. A beavatkozó tűzoltóknak sok lehetősége nincs tehát, bízniuk kell a beépített automatikus vízzel oltó berendezésben (sprinkler), illetve eldönthetik, hogy bekapcsolják, illetve leállítják a hő- és füstmentesítő ventilátorokat.

A parkolóház tűzgátló szerkezetekkel csatlakozik környezetéhez, így a tűz átterjedése csak órák múlva következhet be. Órákon át tartó tűzre viszont nem kell számítani, mert az oltóberendezés nem engedi továbbterjedni a tüzet másik autóra, a beépített ventilátorok pedig nem engedik a hő akkumulálódását. Ráadásul a magukra hagyott autókra egyébként sem jellemző a váratlan kigyulladás.

[www.tuzfal.com]